moonwalker

#2566
Albüm kritikleri bitti.. E, THIS IS IT belgesel kritiğini de yapalım değil mi ? Tam olarak film diyemeyeceğim için, film topiğinin altına yeni konu açmadım, Sanat Kariyeri bölümüne açtım. Çünkü bir nevi konser belgeseli olarak görüyorum ben THIS IS IT'i… E, hadi başlayalım!

Öncelikle, THIS IS IT neydi? This is it, sevgiydi, This is it emekti. :) Kötü bir latife ile başlıyorum yazıma... :D
Michael Jackson, son bir İngiltere - Londra turnesi yapmak istiyordu..
Bir değil, beş değil, on değil, tam tamına 50 konser!
TAMAMDIR diyecekti artık...
'Benden bu kadar'..
Konserleri duyurmak için, bir sahne kuruldu, seyirciler hazırdı... 50 konserlik turnesini açıkladı ama ömrü yetmedi... Ama, konserler olmasa da, bizi en az konserler kadar sevindirecek THIS IS IT belgeseli yayımlandı... Bu iyiydi, hem de çok iyiydi.

Ben bu kritiğimi SEVDİKLERİM ve SEVMEDİKLERİM olarak iki parçaya ayırdım... Sevdiğim bölümler kat kat fazla olmasına rağmen sevmediğim bir kaç nokta da var, hadi bakalım, eleştiri bölümüne geçelim...

SEVDİKLERİM;
* Michael, sahnesinde, A'dan Z'ye her şeyle kendisiyle ilgileniyor. Ki bu ne kadar profesyonel olduğunu tekrar gösterir. Sahnedeki dansçılar, nereden girilecek, hangi danslar yapılacak, şarkı sıralaması... Her şey Michael'dan sorumlu. Elbette yardımcıları da var. Ama Michael'ın tamam demediği bir şey, yapılmıyor.
* Michael'ın dansçılarla bazen esprili, bazen ciddi dansları, bir biriyle samimi diyalogları... Acayip eğlenceli. Bu ortamda ben de bulunmak isterdim. En azından bir şarkıda, şöyle arkadan 5 saniye geçsem, benim için TAMAMDIR!
* THRILLER, SMOOTH CRIMINAL şarkıları için sahne değiştirilmiş, kısa filmler kullanılmış, bayıldım.
* Michael'ın sahneye girişine bayıldım! Bir devasa Michael figürü, müzik başlayınca paramparça oluyor, ve içinden Michael çıkıyordu. Bu adam işini cidden biliyor!

SEVMEDİKLERİM;
* Michael'ı o kadar zayıf görünce, içim cız etti. Maalesef hayatının son dönemlerini çok kötü yaşadı. Tamam Michael hiç bir zaman kilolu değildi ama, o kadar da zayıf değildi. Kıyafetler üzerinden dökülüyordu. Hastalıkların, ilaçların, üzüntülerin, streslerin yan etkisi.
* Kıyafetler, sadece provalar için miydi, yoksa konserler için miydi? Bilmiyorum. Ama şayet konserler içinse, bazı kıyafetler, çok palas pandaras idi. Prova içinse, sorun yok. Pijama ile bile prova yapılabilir.
Ama bir kaç kıyafetini maalesef beğenmedim.
* Ben THIS IS IT'i hem Türkçe dublaj, hem alt yazılı izledim. Michael'ı, Türkçe'ye kim çevirdi, bilmiyorum ama, o ses Michael'a uymuş mu? Çok pes durmuş o ses, Michael'ın üzerinde. Daha tiz sesli bir adam Michael'ı seslendirmeliydi.


Belgesele puanım: 7 / 10 :)
long long title how many chars? lets see 123 ok more? yes 60

We have created lots of YouTube videos just so you can achieve [...]

Another post test yes yes yes or no, maybe ni? :-/

The best flat phpBB theme around. Period. Fine craftmanship and [...]

Do you need a super MOD? Well here it is. chew on this

All you need is right here. Content tag, SEO, listing, Pizza and spaghetti [...]

Lasagna on me this time ok? I got plenty of cash

this should be fantastic. but what about links,images, bbcodes etc etc? [...]

Swap-in out addons, use only what you really need!